15 Eylül 2013 Pazar

Horner La Vuelta 'yı kazandı.

Horner La Vuelta 'yı kazandı. Bu ne kadar güzel bir ses gibi geliyor size değil mi? Yaşı kırkları geçmiş , masterlar yarışlarında olması gereken bir sporcu iki yüz küsür adet yirmili yaşlarda vücutlarının cayır cayır enerji verdiği günlerinde ki gençleri peşine taktı ve onları yendi. Bisiklet sporu için nasıl yani denilen bir durum. Zeki , dürüst ,işini yapan bir adam ve bunu yapamayan bir pleaton. İkinci olan biraz daha genç 28 yaşında Nibali. Bisiklet dünyası nereye gidiyor diye somaya başladım . Kimsenin çalışmayı sevmediği bir yarış zincirinde çalışan bir kaç adam için zevkle seyredilen bir spor çıkar mı? Genç sporcular bundan ne ve nasıl ekmek yer? Bisiklet sporunda doping kadar virüslü bir olay diye düşünüyorum.

14 Eylül 2013 Cumartesi

Bisiklet kendi ayağına kurşun sıkar mı ?

La Vuelta başladığında bisikletle ilgili bir yazı yazmıştım.Kanada , Almanya , Belçika ve diğer yerlerde yapılan bu dönemde ki neredeyse bütün yarışları takip ettim , seyrettim. Yazamadım .Yazmama nedenim yarışları bir türlü anlayamamış olduğumdu. Nibali'nin ağzına kaçan arıya rağmen şu ana kadar liderliğini sürdürebilmesini La Vuelta da etapların son zamanlarında akıllı bir atak yerine arkaya bakıp sen önden git ben çalışmadan kazanayım kafasıyla planlar yapıp sonra bunu düşünmeyen ve kırmızı mayonun uzağında olan birilerinin nasıl olsa yakalanırım ataklarıyla yarışı kazanmaları olarak görüyorum. Horner istemeden La Vuelta yı kazanacak gibi. Bu tarz diğer yarışlarda da kendini göstermeye başlayıp ,en son Quebec yarışı sırasında Peter Sagan da aynı kafayla yarışı kaybedince Bisiklet Yarışlarında yeni ve düzgün kötü niyetli olmayan ,arkadaşının sırtından kazanma gibi küçük hesapların yer almadığı bir kafanın yer alıp ,hakim olması gerektiği kanısındayım. Bisiklet Kültürü bir anda kral olur derken Dünya anında bu şekilde kazanılan yarışlara sırtını döner ve bundan başta bisikletten para kazananlar olmak üzere çok kişi zarar görür. Bu benim kişisel görüşüm gibi gelebilir size.Ama Bisiklet konuştuğum çok kişi böyle fikirlere sahipmiş gibi izlenimim de yok değil.

2 Eylül 2013 Pazartesi

La Vuelta da Tırmanış etapları.

Bisiklet de La Vuelta bütün hızıyla devam ediyor. Moreno dokuzuncu gün sonunda sadece bir saniye farkla kırmızı mayoda.
Tırmanış zirvelerinde beklenen atakların yapılmıyor olması , takımların düşünülen hareketleri yamayıp sürprizlerin yaşanmasına fırsat tanıması La Vuelta ' nın izlenmesini artırıyor.
Valvarde ve Rodriquez  ' in  Moreno nun atağına cevap verememesi son günün en çok konuşulan konusu olurken Nibali 'nin yarışın son günlerine kadar kendisini pek ortaya koymayacağı da ön plana çıkıyor.

Yine yeniden

 Güneşin bol göründüğü günler geliyor yavaş yavaş. Işığın bollaşması biraz da senin ışıkla birlikte oluşun. Ne çok nasıl kanırta kanırta yok...